► Inkonst

► Tisdag 20 november, insläpp kl 19, på scen kl 19.30

► Pris: 150:-, medl. Jazz i Malmö: 100:-, Student: 70:-.

► Biljetter säljs i entrén konsertkvällen eller förköp via Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-103020 Biljetter

Denna kvartett är sprungen ur ett 5-årigt samarbete mellan musikerna Jesper Nordberg och Lelo Nika Jr. De båda har delat sina kunskaper och musiktraditioner med varandra och smält ihop sina olikheter till en egen stil: en blandning av jazz, romsk Balkan-musik, svensk folklore och vadhelst som dyker upp i stunden.
Tillsammans med svenska pianisten Fanny Gunnarsson och Berlin-trummisen Halym Kim (numera bosatt i Köpenhamn) gör de ett projekt med särskilt fokus på den romska sångskatten. Serbisk-romska vokalisten Marija Novak (boende i Österrike) står för sången och gör det med briljans. Hon är känd i både Serbien och den serbiska diasporan för sin klara stämma och djupa kännedom om den romska sångtraditionen, och framträder ofta i serbisk TV med både moderna och traditionella kompositioner.

Konserten består av ett set á cirka 40 min med romska sånger och ett instrumentalt set á 30 min med Nikas och Nordbergs egna kompositioner, samt deras arrangemang på allt från Piazzolla och Olle Adolphson till jazzstandards.