Perssons Sexa med Lina Nyberg på Victoriateatern, fredag 15 December, Södra Förstadsgatan 28. Dörrar 19.00, på scen 19.30. Picknick-konsert.

Entré: 170 kr inkl.garderobsavgift, Medlem Jazz i Malmö: 120 kr inkl.garderobsavgift. Biljetter i entrén konsertkvällen eller förköp via Kulturcentralen. Biljetter

Perssons Sexa är en kritikerrosad sextett med rötterna i Malmö och som samlar några av regionens mest spännande förmågor. Kompositionerna och arrangemangen är Jens Perssons, vilka är melodiskt starka och överraskande stycken där konventionella former och grepp ofta har kastats ut genom fönstret. Musiken ger stort utrymme för individuella uttryck men inramas tydligt av ett mycket eget gruppsound. ”Inga spår av musikalisk fundamentalism och bundenhet” som Bo Bjelvehammar för Tidningen Kulturen uttrycker det. Gruppen är nominerade i kategorin årets grupp P2 Jazzkatten 2017

Denna konsert kommer även att gästas av vokalisten Lina Nyberg som inte behöver någon närmre presentation. Med en respektingivande karriär i ryggen fortsätter Lina att outtröttligt innovera den svenska jazzmusiken. Lina är albumaktuell med den sista delen av trilogin om världen: ”Terrestrial”. De tidigare ”Sirenades” (2014) och ”Aerials” (2016)  släpptes under idel hurrarop och den senare blev även Grammis och Manifestnominerad. 

Perssons Sexas senaste album ”Vol II” blev mycket väl bemött i media och förutom musik så innehåller den fysiska CD-releasen illustrationer av multidiagnostiserade bildkonstnären Karl Persson, som är bror till Jens Persson. Dessa bilder kommer att ställas ut i samband med konserten.

Jens Persson – altsax/komposition

Petter Hängsel – trombon

Oscar Johansson – piano

Tobias Ekqvist – gitarr

Johannes Vaht – kontrabas

Kristoffer Rostedt – trummor

Gäst: Lina Nyberg – röst

Perssons Sexa1 (1)

Sagt om album ”Vol II”:

”Ett av årets mest lyckade svenska jazzalbum”

– Alexander Agrell, Sydsvenskan

”Musikalisk skönhet på en nivå som få andra lyckats med under året”

– Ola Elleström, HYMN (om spåret ”Europa” från Vol II)

Perssons Sexa