Amazonas & Tesla

Onsdag 26 september kl 19.30
Victoriateatern  – Picknickkonsert, ta med mat & dryck – läs mer »
Köp biljetter över disk på Folk & Rock eller på Tickster »

Amazonas är som en blandning av en inbjudande sagovärld och en mur av oljud. Element från jazz, europeisk konstmusik och alternativ pop kan anas i en musik som alltid inspireras av nuet och det oförutsägbara.

Gruppen har tidigare givit ut två cd-album, debutskivan Freestyle (2010) som bland annat beskrevs som ”genreöverskridande, hypnotiserande intressant och fräscht”, och uppföljaren Above your head (2011) som ”öppnar upp vida horisonter och som inte låter som något annat . Ett äventyr”.

Nytillkommen medlem i bandet är Karin Verbaan, sångerska från Malmö.

Thomas Gustafsson – saxofon
Annika Törnqvist – elbas
Anders Kjellberg – trummor
Karin Verbaan – sång

 

Tesla vill vårda alla musikaliska uttryck från finaste detaljer till häftiga utbrott och spelar gärna akustiskt för att uppnå direkt kommunikation, både inom gruppen och med publiken.

Ebba Westerberg komponerar gruppens material med inspiration från både folkmusik och konstmusik samt inte minst med rytmiska idéer som en betydande del. Musikaliskt handlar Tesla om mötet mellan komposition och improvisation i samtida kammarjazz med tre enastående, alltid hörvärda musiker.

Ebba Westerberg – slagverk
Staffan Svensson – trumpet
Owe Almgren – elbas