Nina Ramsby

Fredag 21 september kl 19.30
Victoriateatern – Picknickkonsert, ta med mat & dryck – läs mer »
Köp biljetter över disk på Folk & Rock eller på Tickster »

Med osedvanlig närvaro och en aldrig sinande nyfikenhet har multiinstrumentalisten, låtskrivaren, sångerskan och producenten ända från början förtjänstfullt kryssat mellan och tvärsöver genrerna i dryga tiotalet uppmärksammade grupper och projekt.

Tillsammans med Martin Hederos (The Soundtrack of Our Lives och Hederos & Hellberg) har Nina släppt de kritikerrosade skivorna Visorna (2004) och Jazzen (2006). På Visorna tolkar de på sitt lyhörda sätt visor av bland annat Cornelis, Fred Åkerström, Eva Dahlgren och Barbro Hörberg.

Till Jazzen skrev Nina själv svenska texter till låtar av Nina Simone, Stina Nordenstam, Sade och Billie Holiday. Texter om könsidentitetsförvirring, hat, mod, åtrå, Gud, tröst och förlåtelse.

Med osedvanlig närvaro och en aldrig sinande nyfikenhet har multiinstrumentalisten, låtskrivaren, sångerskan och producenten ända från början förtjänstfullt kryssat mellan och tvärsöver genrerna i dryga tiotalet uppmärksammade grupper och projekt.

Som scenuppenbarelse utstrålar Nina en säregen blandning av självförtroende och utlämnade sårbarhet. Publiken, oavsett om det är barn eller vuxna, avväpnas när känslan av distans mellan publik och artist försvinner och man inser att det tvärtemot vad medierna oftast framställer finns en väg som artist där humor, ilska, sorg kan samexistera med totalt njutbar musikalisk briljans.
Mellansnackens slängiga, svängiga och inte sällan fnissiga vändningar avbryts av musiken tyngd och vemod och det är en berg och dalbana ingen borde missa.

Varsågoda…. och tack! som hon själv brukar avsluta trippen.

Nina Ramsby – instrument, sång, prat och interaktion

www.ninaramsby.com

www.victoria.se