Allan Holdsworth Band featuring Virgil Donati & Anthony Crawford

Förband: Samuel Hällkvists Korda
Söndag 14 oktober kl 20.00
Kulturbolaget
Köp biljetter över disk på Folk & Rock eller på Tickster »

Få kan sägas behärska den elektriska gitarren lika bra som engelsmannen Allan Holdsworth – en levande gitarrlegend som käkar virtuositet till frukost och skriver komplexa melodiska kompositioner som om de vore inköpslistor. Med fötterna stadigt i både jazz och rock, en ovanlig känsla för avancerad harmonisk arkitektur och en önskan att få gitarren att låta mindre som en gitarr och mer som ett blåsinstrument, definierade Holdsworth tidigt sin egna högst unika klangliga färgpalett och spelstil.

Holdsworth – i högsta grad musikernas musiker – har varit en källa till inspiration för musiker som Eddie Van Halen, Gary Moore, Shawn Lane, Joe Satriani, Steve Vai och John Petrucci, och rankas högt av sina samtida, t.ex. Pat Metheny och John McLaughlin. Frank Zappa har beskrev Holdsworth ”en av de mest intressanta gitarristerna på planeten”.

Holdsworths spel med Tony Williams New Lifetime, Bill Bruford, Jean Luc Ponty, Gong och Soft Machine utmanade, imponerade och inspirerade publik över hela världen med en progressiva inställning till såväl jazz-rock som gitarren som klangskapare.

Till Malmö kommer Holdsworth med basisten Anthony Crawford samt trummisen Virgil Donati – känd från bl.a. fusion bandet Planet X. Räkna med teknisk briljans, utomjordiska sound, drivande grooves och extraordinärt gitarrspel kanaliserat i modern fusion när den är som bäst.

Allan Holdsworth – gitarr
Anthony Crawford – bas
Virgil Donati – trummor

En liten försmak (video):

Highlights from Hamburg with Allan Holdsworth - May 2012

FÖRBAND:
Som förband hör vi en ny konstellation: Samuel Hällkvists Korda.
Denna utomordentligt dynamiska duo visar upp Hällkvists akustiska sida av hans assymetriska dansmusik.

Samuel Hällkvist – akustisk gitarr
Elena Setien – violin/röst