Seval

Onsdag 17 oktober kl 19.30
Victoriateatern – Picknickkonsert, ta med mat & dryck – läs mer »
Köp biljetter över disk på Folk & Rock eller på Tickster »

Chicagocellisten Fred Lonberg-Holm, mest känd som medlem i Vandermark 5 och Peter Brötzmann Chicago Tentet, har sedan 2008 en grupp tillsammans med svenska musiker som han kallar Seval.

I mars 2011 kom gruppens första skiva ”I know you”, en vacker LP, tryckt på blå vinyl utgiven av Chicagoetiketten ”482 Music”. I samband med releasen av ”I know you” åkte Seval på turné där de gjorde konserter i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Göteborg, Malmö och London.

Det hela började när Fred besökte Sverige för att framträda på festivalen Hagenfesten 2008 som sångerskan Sofia Jernberg föreslog att de tillsammans skulle spela hans musik med en ensemble hon satt samman. Seval fick sin premiär på Glenn Miller Café i Stockholm.

Musiken Seval spelar utgår från sånger Fred har skrivit både text och musik till och framförs av vad man skulle kunna kalla för en kammarjazzgrupp. Sångerna är navet i musiken, men de öppnar sig genast åt alla tänkbara håll.

”Seval is a band full of original ideas, and i know you is an album full of inventive, dark, cryptic and funny songs – altogether unique, and lovely”.
Bruce Lindsay, ALL ABOUT JAZZ

”Något av det mest intressanta som hörts från svensk jazzhorisont det senaste året. I vissa stycken framstår det som ett återupptäckande av swingen. En frisläppt kammarjazz som ständigt tar nya vändningar i harmonik och sound.”
Karin Jacobsson, LIRA

Fred Lonberg-Holm – cello
Sofia Jernberg – röst
David Stackenäs – gitarr
Patric Thorman – bas
Emil Strandberg – trumpet

Ett smakprov (video):

Seval - I know you, Live at Lilla Hotellbaren