Trespass Trio & Joe McPhee

Tisdag 13 november kl 19.30
Victoriateatern – Picknickkonsert, ta med mat & dryck – läs mer »
Köp biljetter över disk på Folk & Rock eller på Tickster » 

En norsk och två svenska tredjedelar kombineras för att bilda den synergistiska trion Trespass Trio, en grupp som är mer än bara summan av de tunga individuella bidragen, snarare en slags skarp kollektiv personlighet.

Höga nivåer av energi och glöd genom en rytmisk afrikansk dimma, fläktar av mycket gammalt ursprung är slående drag i ljudet från denna energisprutande trio som obehindrat kombinerar Faustiansk undergång med sammanbindande strukturer.

I denna upplaga expanderar trion till kvartett med deltagande av en lyxgäst:
multi-instrumentalisten Joe McPhee!
Frijazzgurun McPhee har sedan 60-talet varit en centralgestalt inom improvisationsmusiken och har på senare år samarbetat med bl. a. Peter Brötzmann och Evan Parker.

”Att säga att musik är angelägen beror ofta på att musikerna gjort en prestation av något slag. Här är prestationen av annat slag än vanligt. De håller i sina uttrycksmedel och de gränser de överträder är andra, viktigare än virtuosens många toner. Det rör modet att förena känsla, historia, själv med tonerna. Det är svårt, men Küchen undviker allt som är patetiskt. Längre från jazzens och rockens ångestsvett och transpiration kan man knappast komma. Ändå bränner det. Küchen är angelägnare än alla vanliga ytligheter. Här stämmer allt.”
Thomas Millroth, SOM

Per Zanussi – bas
Martin Küchen – saxofon
Raymond Strid – trummor
Joe McPhee – saxofon & trumpet