The Splendor

Tisdag 5 mars kl 19.30
Victoriateatern – Picknickkonsert, ta med mat & dryck – läs mer »
Köp biljetter över disk på Folk & Rock eller på Tickster »

The Splendor är äntligen tillbaka i Malmö, nu med ett tydligare fokus på improvisation. Det här är jazzkvartetten med tentaklerna utåt, taggarna inåt och med ett outtröttligt intresse för alla små detaljer som gör varje konsert till ett eget universum.

På samma sätt som en fläck på vindrutan får dig att se åt ett nytt håll är de otippade tonerna och de ögonblickliga infallen viktigast när The Splendor spelar. Utifrån korta teman eller längre kompositioner bygger kvartetten sin musik genom improvisation och ett förhållningssätt som är fritt och nyfiket. Resultatet blir magisk, innovativ och spirituell vildjazz.

Lisen Rylander – saxofon, elektronik
Fabian Kallerdahl – piano, synt
Josef Kallerdahl – bas
Lars Källfält – trummor