Entranet: TGLI & Karikko

Tisdag 1 oktober kl 19.30

Victoriateatern – Picknickkonsert, ta med mat & dryck – läs mer »
Köp biljetter över disk på Kulturcentralen eller på Tickster »

Fri musik som utmärks av improvisation, spontanitet och omedelbarhet. Tydliga och lekfulla melodier och rytmer i komplexa ljudlandskap och gudomligt kaos. Ljudbilden förvrängs och kommer samman. Text hittar form och formen smeker ljudbilden.

Lindha Kallerdahls röst fångar lyssnaren som i trolldom och kan ta vilken riktning som helst. Tillsammans med Thomas Gustafssons unika sound blir ingenting omöjligt.

Lindha Kallerdahl – röst
Thomas Gustafsson – saxofon

Under mer än tio år har den finske pianisten och kompositören Kari Ikonen utvecklat sin musikaliska röst genom sin ensemble Karikko. Vibrerande, svängig musik med lyriska stämföringar och rika färger i ensemblepassagerna.

”I’m impressed. Ikonen’s overall vision is powerful and unique. [The Helsinski Suite] to my ears is exquisite, mysterious, mystical, sensitive, strange, funny, subtle, reflective and beautifully played with each musician displaying great tone and feeling at the highest level. Bravo!!” – Bob Moses

Kari Ikonen – piano, Rhodes, Moog
Staffan Svensson – trumpet
Sonny Heinilä – flöjt, saxofon
Ulf Krokfors – bas
Mika Kallio – trummor

Spotifylänk»
www.kopasetic.se»
www.gac.se»
www.ilkmusic.com»
www.fiaskorecords.com»

Entranetkonserterna är ett samarbete mellan Jazz i Malmö, Kopasetic och Entranet.