Emilia Mårtensson

Måndag 21 oktober kl 19.30
Victoriateatern – Picknickkonsert, ta med mat & dryck – läs mer »
Köp biljetter över disk på Kulturcentralen eller på Tickster »

Emilia Mårtensson kom tidigt till jazzen och spelade regelbundet med sin jazzkvintett redan när hon var 15 år. År 2000 flyttade Emilia från Sverige till England för att studera på en av landets bästa musikskolor. Sedan dess har hon med sin distinkta och unika röst lyckats skapa en karriär i Englands jazzmiljöer.

Hon har med en kombination av influenser från svensk folkmusik och några av de bästa sångerna från förra seklet tillsammans med ett eget uttryck och en lyrisk skrivfärdighet blivit mycket kritikerrosad.Tidningen the Observer har utnämnt henne till ”The New Face of British Jazz 2012”.

Nu kommer hon för första gången med sin engelska grupp till Malmö!

Emilia Mårtensson – sång
Barry Green – piano
Sam Lasserson – bas
Adriano Adewale – trummor

Spotify länk »
YouTube klipp »
www.emiliam.com »