Antenna: Le Système, Tarabband samt Cleo & Julia Spada

Onsdag 9 oktober kl 19.30
Moriska Paviljongen»
Köp biljetter över disk på Kulturcentralen eller på Tickster »

Le Système började med några förutsättningslösa jam i replokalen för 4 år sedan och växte till sig via jammiga gigs på baren rakt över gatan, skivinspelning, utlandsäventyr och klubb‐ och festivalgig runt om i landet. Nu är Le Système ett band att räkna med!

Melodier vävs samman med grooves, rytmiska signaler, fria improvisationer och ett ständigt matande sväng.

Fabian Kallerdahl – orgel
Michael Edlund – trummor

Spotifylänk»
YouTube klipp»
www.fabiankallerdahl.com»


Tarabband leds sedan 2008 av den karismatiska sångerskan och sazspelaren Nadin Al Khalidi. Nadin har sina rötter i Kairo och Baghdad men bor numera i Malmö. Tarabband består utöver Nadin av fem musiker från Malmö och tillsammans skapar de tarab. På arabiska står tarab för djupt och passionerat samspel mellan musiker och publik.

Tarrabband har plockat guldkornen från den arabiska musikskatten och blandat dem med egna unika kompositioner, allt fyllt av TARAB!

Nadin Al Khalidi – sång, saz, gitarr
Gabriel Hermansson – oud, gitarr, sång
Dan Svensson – slagverk, flöjt, sång
Filip Runesson – violin
Romain Coutama – bas
Stephan Jarl – slagverk, sång

Spotify länk»
YouTube klipp»
www.tarabband.com»


Den 25‐åriga rapparen och sångerskan Nathalie Missaoui står bakom namnet CLEO. Hon har rappat och släppt musik sedan millenieskiftet, under namnet CLEO sedan 2007. Denna Umeå‐rappare har fått lovord från Ametist Azordegan, SR Metropol, P3 och DN. För två år sedan fick hon utmärkelsen Guldäpplet för sin musik och inspiration.

Den här kvällen får ni se Cleo i samarbete med sångerskan Julia Spada och de andra medverkande musikerna i höstens Antennaturné!

Cleo – rap
Julia Spada – sång

Spotify länk»

Konserten är ett samarbete mellan Jazz i Malmö och Mix Musik.