Fredrik Ljungkvists Yun Kan 10

Support: Paavo Trio

Tisdag 26 november kl 19.30
Victoriateatern – Picknickkonsert, ta med mat & dryck – läs mer »
Köp biljetter över disk på Kulturcentralen eller på Tickster »

Orkester Journalen, världens äldsta jazzmagasin – firar åttio år av oavbruten utgivning tillsammans med Yun Kan 10 och Paavo Trio på Victoriateatern. Jazz ska man såklart lyssna på, men för den som vill veta mer om musiken, artisterna och hela jazzvärlden är Orkester Journalen den enda kvalificerade läsningen i Sverige. Möt oss på Victoria!

Saxofonisten och kompositören Fredrik Ljungkvist kanske inte behöver en närmare presentation för den svenska jazzpubliken. Han har medverkat på över 80 skivor, tagit emot Sveriges radios jazzkatt tre gånger, som första jazzmusiker någonsin nominerats till DN:s kulturpris samt erhållit Kungliga Musikaliska Akademins pris.

Nu tar han med sig den stora versionen av sin grupp till Malmö. Välkomna Yun Kan 10!

Den här gruppen kokar över bredden av ambition och konstnärlig sprängkraft. Spektrat spänner från Fredriks oändligt inspirerade kompositioner och intrikata arrangemang till fritt spel från 10 egensinniga supermusiker. Eller från den finaste knappnålstystnad till brutal styrka och obeveklig intensitet.

Fredrik Ljungkvist – träblås
Sofia Jernberg – sång
Mats Äleklint – trombon
Per-Åke Holmlander – tuba
Klas Nevrin – piano
Mattias Risberg – klaviatur
Katt Hernandez – violin
Mattias Welin – bas
Jon Fält – trummor
Raymond Strid – trummor

YouTube klipp »

www.yunkan.se »

Paavo Trio är en ny variant av välbekanta Paavo. Den här versionen har funnits i tre år och spelar dels ordinarie Paavo-musik, dels originalkompositioner som inte spelats i något annat sammanhang.

Cecilia Persson – piano
Sofia Jernberg – sång
Fredrik Ljungkvist – träblås

Spotify länk »
www.paavopaavo.com »
www.orkesterjournalen.com »