Almaz Yebio

Torsdag 7 november kl 19.30

Moriska Paviljongen
Köp biljetter över disk på Kulturcentralen eller på Tickster »

Almaz Yebio:

Efter en tid av funderingar kring material, mod att stryka bland favoriter och lite bråkande med rättighetsinnehavare är nu ett nytt album i mitt namn äntligen i hamn!

Utgångspunkten är Almaz Yebio trio och låtar vi har vuxit upp med och älskar. Några av våra absoluta favoriter från två av popvärldens största genier – Peter Gabriel och Paul Simon – spelade på vårt sätt, ibland mer unplugged än originalen, ibland mer plugged.

På inspelningen har vi bjudit in ytterligare några musiker som varierar soundet och förgyller musiken: Fredrik Lundin på träblås, Christian Glass på slagverk, Björn Jönsson på trumset och Dan Svensson på sång. Materialet består av lika delar Simon, Gabriel och egna kompositioner.

Releasekonserten på Moriskan blir tillfället då jag stolt även får ta emot GULDNÅLEN 2013, Jazz i Malmös fina utmärkelse för förtjänstfulla insatser på jazzfronten. Lovar en riktigt guldkantad kväll, bubbel i glasen och en del musikaliska överraskningar!

Hälsningar,
Almaz Yebio

Almaz Yebio – sång
Krister Jonsson – gitarr
Mats Ingvarsson – bas
Fredrik Lundin – träblås
Christian Glass – slagverk
Björn Jönsson – trummor
+ överraskningsgäster

Spotify länk »