Lindha Kallerdahl Gold

Torsdag 27 mars kl 19:30
Victoriateatern – Picknickkonsert, ta med mat & dryck – läs mer »
Köp biljetter på Kulturcentralen eller på Tickster »
Dörrar: 19:00 Entré: 150 kr, medlemmar 100 kr.

Hela grejen med Lindha Kallerdahl GOLD är att vara sann mot sig själv, musiken och allt och alla runtomkring. Att blotta allt, att inte styras av några normer, regler eller förväntningar och att ha extremt kul när man gör det.

Musiken är baserad på texter och musik av Lindha. Ur detta ramverk formas om och om igen ett hav av frihet, energi och glädje. Lindha Kallerdahl är en framstående del av den progressiva svenska jazzscenen, där gränsen mellan musik och konst suddas ut och improvisation möter uttryck från andra genrer som pop, rock punk och mycket mer.

2011 fick Lindha Kallerdahl motta Jazzkannan för att hon ”använder sitt röstinstrument på ett medvetet, kreativt och ofta utmanande sätt. Hennes musik är spännande och utforskande, hon går oavbrutet nya vägar i sin kommunikation. Hennes genrebeteckning ”annat” talar om mer reflektion, om djupare känslor.

Och känns gör det mycket när Lindha Kallerdahl uttrycker sig, ibland i tysta känslor, ibland med smärta eller smek; alltid som ett möte, krypande som en gåva av kärlek och med nya visioner in i lyssnaren”.

Lindha Kallerdahl – sång, bas
Katrine Amsler – klaviatur
Thomas Gunillasson – gitarr
Samuel Hällkvist – gitarr
Fabian Kallerdahl – piano