Scott Henderson/Gary Novak/Jonas Hellborg: The Supertrio

Support: We Float Duo
Torsdag 30 oktober kl 19.30
Victoriateatern »
Köp biljetter på Kulturcentralen eller på Tickster »

Jeff Berlin har blivit akut sjuk och kommer inte att medverka på konserten, han ersätts av Jonas Hellborg.

Den här kvällen bjuder vi på virtuos jazzfusion i mästarklass! De tre legenderna Henderson (Tribal Tech etc), Berlin (Bruford, Jeff Berlin Trio m.fl.) och Novak (Allan Holdsworth, Chick Corea, Maynard Ferguson, George Benson, David Sanborn, Alanis Morissette m. fl.) utgör tillsammans en fenomenal fusiontrio.
Scott Henderson är den levande gitarrlegenden som i sin ungdom influerades av Jimmy Page, Jeff Beck, Jimi Hendrix och bluesnamn som Albert King och Buddy Guy. Henderson själv påstår gärna att han lirar bluesrock men det är jazzkänslan i hans spelade som gör honom unik. Han var tidigt med i Chick Coreas Elektrik Band och hittades under fyra år i Joe Zawinuls band. 1984 bildade han Tribal Tech och 1991 utsåg den högt ansedda tidningen Guitar World honom till världens främsta jazzgitarrist!

Jeff Berlin anses vara en av världens främsta jazzelbasister. Han är känd för att vara en av de som tar jazzen framåt, både tekniskt och tankemässigt. Han räds inte för att hoppa våghalsigt mellan stilar; att spela med Isaac Hayes, Toots Thielemans, Mike Stern och Billy Cobham är för honom lika naturligt. Berlin är en sann mästare.

Scott Henderson – gitarr
Gary Novak – trummor
Jonas Hellborg – bas

www.scotthenderson.net »
www.jeffberlinbass.com »
Gary Novak »
Jonas Hellborg »