Beautiful Others

Tisdag 7 oktober
Moriska paviljongen »
Köp biljetter på Kulturcentralen eller på Tickster »

En portugisiska, en danska och två svenska herrar. Susana Santos Silva, Michala Østergaard-Nielsen, Mathias Landæus och Torbjörn Zetterberg träffades för första gången i samband med en konsert på Underground i Lund härom året. I våras sammanstrålade de fyra igen, denna gång i en studio på den skånska landsbygden där de la grunden för vad vi förhoppningsvis ska kunna njuta av på skiva inom en inte alltför avlägsen framtid.

Trumpetaren Susana Santos Silva, född, uppvuxen och stationerad i Porto, Portugal, har de senaste åren besökt den Svenska scenen allt mer frekvent. 2013 medverkade hon på Jonas Kullhammar Quartets album Låt Det Vara och släppte duoskivan Almost Tomorrow med Torbjörn Zetterberg. Susana är även medlem i Torbjörns sextet Den Stora Frågan som fick ett entusiastiskt och varmt mottagande på Victoriateatern i våras.

Mathias Landæus har en rad album i ryggsäcken, från debuten Blåbete 1996 till senaste släppen med Landæus Trio i samarbete med Martin Küchen på Four Lamentations And One Wicked Dream Of Innocence och Ellekari Larsson (The Tiny) på The Other Woman – Sing.

Basisten och kompositören Torbjörn Zetterberg är nu aktuell med sitt åttonde album Torbjörn Zetterbergs & Den Stora Frågan. Förutom flera inflytelserika grupper i eget namn har Torbjörn gjort sig hörd med Jonas Kullhammar Quartet, Svenska Kaputt, Lina Nyberg Pling och Gyldene Trion för att bara nämna några.

Michala Østergaard-Nielsen och hennes högst personliga och intima sätt att spela trummor känner vi mycket väl till från Nuaia, David’s Angels, Østergaard/Nilsson Experience feat. Bob Moses och hennes egna grupp Østergaard Art Quartet med Marc Ducret (FR), Per Jørgensen (NO) och Kasper Tranberg (DK). Att höra henne i denna konstellation kommer garanterat att bli ytterligare en stor upplevelse.