Bobo Stenson Trio

Support: Fanny Gunnarsson duo

OBS! Söndag 16 november på scen kl 18.00, dörrar kl 17.00.
Palladium »
Köp biljetter på Kulturcentralen eller på Tickster »

Bobo Stenson är sannolikt vår internationellt mest bekante jazzpianist genom tiderna. Från början på hans karriär under 60-talet via medverkan i Jan Garbereks och Charles Lloyds grupper till hans musik med den egna trion som i dag står i centrum för Stenson, har denne poetiskt pianist både utvecklat musiken han spelar och samtidigt utvecklats musikaliskt. I dagens Bobo Stenson trio ingår även Anders Jormin och Jon Fält, två tunga namn som med en musikalisk självklarhet bidrar till trions dynamik och rika kreativitet.

Bobo Stenson – piano
Anders Jormin – bas
Jon Fält – trummor

www.bobostenson.com »

Som förband hör vi Fanny Gunnarsson och Karolina Almgren, en duoversion av Fanny Gunnarssons uppmärksammade kvartett. Gruppen släppte sin debutskiva Same Eyes as You i våras och genomförde sitt skivsläpp i just Palladiums lokaler till stor publik belåtenhet.

Fanny Gunnarsson – piano & sång
Karolina Almgren – saxofon