Jerry Bergonzi Quintet i Radiohuset i Malmö

Måndag 24 november kl. 19.30, insläpp från kl. 19.00.
Radiohusets Studio 7, Baltzarsgatan 16, Malmö.
Fri entré.

För att säkra plats på konserten ska man mejla publik@sverigesradio.se

Detta är gruppens första spelning i Malmö, där de gör ett stopp under sin pågående Europaturné. Konserten spelas in av P2 Live och sänds under våren 2015.

Den amerikanska saxofonisten Jerry Bergonzi, som har präglat jazzscenen under de senaste 35 åren, är frontperson i gruppen som består av amerikanen Phil Grenadier, trumpet och tre musiker från Sverige och Danmark: Johnny Åman, bas, Carl Winther, piano och Anders Mogensen, trummor. Det är fyra år sedan första mötet och sedan första skivan spelades in med den dansk/svenska trion och saxofonhjälten Jerry Bergonzi.

Många trodde då att det var ytterligare en europeisk trio som vill ta del av en amerikansk superstjärnas glans. Men från första mötet har Jerry Bergonzi rosat samarbetet som har växt till en samspelt grupp och blivit en fast enhet, som både kritiker och publik har tagit till sitt hjärta.

I januari 2014 bestämde Bergonzi sig för att spela in det nya albumet ”The 7 Rays” med Winther/Åman/Mogensen och även utvidga kvartetten med trumpetaren Phil Grenadier. All musik är komponerad av Jerry, och allt material är skrivet specifikt för dessa fem musiker.

Jerry Bergonzi – sax

Phil Grenadier – trumpet

Carl Winther – piano

Johnny Åman – bas

Anders Mogensen – trummor

Konserten sänds i P2 Live under våren
Hemsida: http://sverigesradio.se/p2/p2live