Konvoj Ensemble feat. Evan Parker & Sten Sandell

Tisdag 4 november kl 19.30
Röda Rummet Inter Arts Centre »
Köp biljetter på Kulturcentralen eller på Tickster »

Denna internationella ensemble leds av malmösaxofonisten Ola Paulsson och rymmer toppnamn inom improvisationsvärlden. Gruppens första liveinspelning innehåller kompositioner baserade på grafisk notation och instruktioner som utforskar gränslandet improvisation/komposition och transformationen av primala ljud – vilka ljud som helst faktiskt – till en sammanhängande klangartikulation. Konvoj Ensemble rymmer också en bred uppsättning träblåsinstrument som möter maskinellt skapade och processade ljud i gott sällskap av trummor och piano.

”…an experience that should make this album jazz record of the year. With jazz, I mean the crossing of borders that designated the original form of the music, its core. Its body, pulse, blood circulation…”
Thomas Millroth, Sound of Music

Lotte Anker – sopran- och altsaxofon
Ola Paulson – tenor- och barytonsaxofon
Liudas Mockünas – bassaxofon och basklarinett
Jakob Riis – laptop
Anders Uddeskog – trummor och slagverk
Evan Parker – tenorsaxofon
Sten Sandell – piano

konvojart.com »
evanparker.com »
www.stensandell.com »