Readymade & Bloodylotion

Torsdag 4 december kl 19.30
Inkonst »
Köp biljetter på Kulturcentralen eller på Tickster »

En dubbel improkonsert med två grupper som arbetar i gråzonen mellan jazz, noise och electronica.

Readymades musik bygger på kollektiv improvisation där musikernas olika bakgrund resulterar i en unik klangvärld med referenser till bl.a. jazz, noise och ambient. I musiken finns blandningen av elektriskt och akustiskt, tonalt och abstrakt och spänningen mellan soundscapes och beats. Gruppen improviserar med ett kompositoriskt tänkande och varje stycke får sin tydliga karaktär och utveckling. Ibland är musiken minimalistisk och befinner sig i ett visst tillstånd och ibland bygger musiken mer på ett tydligt förlopp, där tålamodet att låta musiken utvecklas naturligt är en viktig faktor. Gruppen släppte tidigare i år sin debut-CD Triple Point på Kopasetic Productions och detta blir gruppens släppkonsert.

Robert Fuchs – syntar, elektronik, cello & trumpet
Marcus Lundgren – syntar, elektronik & röst
Peter Nilsson – trummor

www.kopasetic.se »
marcuslundgren.com »
www.peternilssonmusic.com »

Den dansk/svenska duon Bloodylotion består av sångerskan och kompositören Qarin Wikström samt klaviaturisten och ljuddesignern Katrine Amsler.
Tillsammans spänner deras musikaliska spektrum brett. Med ett krimskrams av ljud, en oförsiktig attityd och referenser som sticker i alla riktningar serveras allt från electronika, garagedisco, avantgardeimpro, punk, naivism, minimalism och mycket mera. Qarin och Katrine hörs i band som Television Pickup, Kostcirkeln, Lindha Kallerdahl GOLD, Sofia Härdig, Sekten, Big Bombastic Collective och Pistol nr 9.

Katrine Amsler – klaviatur
Qarin Wikström – sång

katrineamsler.com »
www.qarinwikstrom.com »