Elifantree & Splashgirl

Tisdag 17 februari kl 19.30
Victoriateatern »
Köp biljetter på Kulturcentralen eller på Tickster »

Var för sig är bordunjazzgruppen Splashgirl och indiejazzarna Elifantree två trios som har ett gott internationellt rykte som kreativa grupper i de nordiska jazzmiljöerna. Samtidigt utgör grupperna varandras motpoler på flera vis.

Splashgirl manar fram sin långsamma, intensiva, hypnotiska instrumentalmusik medan Elifantree bygger sin musik på mera extrovert energi, komplex rytmik, överraskande instrumentering och en stark vokalist.

Den här kvällen förenar grupperna sina styrkor i en unik dubbelkonsert som går utanför det vanliga med två trios som generöst bjuder på kontraster och gemensamma element och gör att 1 + 1 blir betydligt mer än två.

Anni Elif Egecioglu – sång & cello
Andreas Løwe – piano & synthesizer
Pauli Lyytinen – saxofon
Jo Berger Myhre – bas
Tatu Rönkkö – trummor & slagverk
Andreas Lønmo Knudsrød – trummor & slagverk

www.splashgirl.no
www.elifantree.com