Lena Willemark/Anders Jormin/Karin Nakagawa: Lyöstra ini

Tisdag 24 mars kl 19.30
Moriska paviljongen »
Köp biljetter på Kulturcentralen eller på Tickster »

Bara i musikens vidunderliga värld kan en konstellation som Lyöstrini (träd av ljus på älvdalsmål) bli verklighet: Karin Nakagawa är en av Japans främsta virtuoser på 25-strängad koto. Lena Willemark, med rötterna i Älvdalen, har spridit svensk folkmusik i flera decennier. Anders Jormin är en av våra mest eftertraktade tonkonstnärer.

I Lyöstraini tar de avstamp i Japans konstmusik, lägger till Lenas texter på älvdalsmål och toppar med Anders öppna landskap av improvisation. Resultatet blir mäktig musik med en sällsam förnimmelse av historia, samtid och morgondag i samma klingande andetag. Sådant som bara händer i musikens värld.

Lena Willemark – fiol & sång
Karin Nakagawa – koto
Anders Jormin – bas