Malin Wättring Oktett

Måndag 30 mars kl 19.30
Victoriateatern »
Köp biljetter på Kulturcentralen eller på Tickster »

Välkommen till släppfest med Malin Wättring Oktett!

Gruppen grundades 2013 och rymmer musik som är en symbios av skrivet material och fri improvisation, med stor plats för alla musiker att uttrycka sig och mötas. Kompositionerna är skrivna av saxofonisten Malin Wättring (Anna Högberg Attack!, Fire! Orchestra, Kosmic Sounds) och har sina rötter i den nordiska jazzen och improvisationsmusiken.

Soundet kan vara ibland skört, ibland kraftfullt, ibland utmanande, ibland vackert. Bandet tolkar och uttrycker sig i det brinnande nuet. Malin Wättring 8 släpper sitt debutalbum GLÖD på Havtorn Records den 1 april.

Förfesten hålls på Viktoriateatern den 30 mars. Varmt välkomna!

Signe Dahlgreen – tenorsax & basklarinett
Isak Hedtjärn – klarinett & basklarinett
Stina Larsdotter – cello
Karin Verbaan – röst & flöjt
Naoko Sakata – piano
Donovan von Martens – kontrabas
Anna Lund – trummor
Malin Wättring – tenor- & sopransax