Cecilia Persson Nonet

Måndag 20 april kl 19.30
Victoriateatern »
Köp biljetter på Kulturcentralen eller på Tickster »

Improvisatören och kompositören Cecilia Persson är mest omtalad för sitt arbete i gruppen Paavo, men är pianist i många andra grupper, t.ex. i Lina Nybergs band. I sin nonett handlar det om ensemblemusik där improvisation används som ett verktyg för komposition. Cecilia är mån om att ge utrymme åt sina medmusiker – hon litar på dem – men skapar ramar kring dem: repetitiva figurer, flyktiga motiv och mjuka melodier.

”[Cecilia Perssons] mångbottnade musik är omedelbar i tilltalet, välbyggd, genomreflekterad, växlingsrik, full av liv, kort sagt: alltigenom meningsfull. Hon skapar med idealiskt tygeltag. Fantastiska medmusiker gör lojala men också högst personliga insatser. Härligt samtrimmat, härligt lekfullt. […] Ja, Cecilia Persson har gett oss en
rikedom att upptäcka. Skaffa den här plattan, den är en sensation. Ett historiskt genombrott, faktiskt.”
Sven Bjerstedt, Kristianstadsbladet 22/1 2014 om Cecilia Perssons album Open Rein

Cecilia Persson – piano
Nils Ölmedal – bas
Peter Nilsson – trummor
Mattias Ståhl – vibrafon
Olof Wendel – marimba
Leo Svensson – cello
Thomas Backman – altsax & klarinetter
Eivind Lønning – trumpet
Per ”Texas” Johansson – tenorsax & klarinetter