Josef & Erika + Ellekari Sander solo

Måndagen 26 oktober på Inkonst Klubbscenen, Bergsgatan 29, Malmö. Dörrar 19.00. På scen 19.30.

150 kr. 100 kr för Jazz i Malmös medlemmar

Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Samt biljetter i dörren konsertkvällen. Biljetter

Josef & Erika har turnerat världen över och släppt plattor ihop sedan 2005. Deras senaste släpptes i våras och är uppdelad i två EPs som tryckts på varsin sida om en 12” vinyl. Short Cuts spelades in i en svettig källare i Montreal mitt i den hetaste sommaren. Och Highways spelades in i ett garage i Sävedalen en moddgrå januari. Två sidor av samma mynt med bara ett världshav emellan. DNs Johannes Cornell gör ett försök att beskriva musiken: ”Stämningen är suggestiv och lätt klaustrofobisk; ingenting är riktigt uppenbart men desto mer lockande.” Ikväll hör vi duon tillsammans med trummisen och ljudkonstnären Martin Öhman.

Erika Angell – sång, autoharp, orglar • Josef Kallerdahl – kontrabas, elbas, sång & Martin Öhman – trummor, sång, elektronik

www.joseferika.com

Sångerskan och kompositören Ellekari Sander är mest känd från duon the Tiny men har även setts med ett stort antal artister och nu senast även med egna jazzkvartetten The Other Woman. Ellekari är i startgroparna för sitt nya soloprojekt. Ikväll uppträder hon helt själv. En unik röst i alla bemärkelser.

Ellekari Sander – sång, orgel