Kaja Draksler solo

Måndagen 19 oktober på Palladium, Malmö. Dörrar 18.00. På scen 19.00.

140 kr. 120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. 70 kr för studerande.

Biljetter endast via Kulturcentralen. Biljetter

Kaja Draksler, från Slovenien, är en av de riktigt intressanta nya unga pianisterna. Efter att ha studerat med bl.a. Jason Moranoch Vijay Iyer i New York och skrivit en masteruppsats om Cecil Taylorsimprovisationsstrukturer har hon börjat lägga världen för sina fötter som pianist.

Draksler rör sig mellan klassiskt jazzpiano, modernistiska riktningar, impressionism och poetiska uttryck, ofta med en slagverksaktig attack på flygeln. Hon är en tydligt samtida pianist som gärna kastar sig snabbt mellan idéer, fraser och fragment med en iver och nyfikenhet som lockar in lyssnaren i ett livsbejakande universum.

Med flygeln i centrum är namnet på en ny serie där vi presenterar spännande solopianister och möblerar så vi kommer nära musikern. Tanken är att flygeln, och pianisten, verkligen placeras i centrum med publiken runt sig. Det blir en mer intim konsert med möjlighet att uppleva koncentrationen hos pianisten, se händernas rörelse över tangenterna och nästintill känna vibrationerna i strängarna på flygeln!

Kaja Draksler – Flygel

www.kajadraksler.com

Förköp: Kulturcentralen eller i dörren fr. 18.00.

I samarbete med Musik i Syd.