Sylvie Courvoisier solo

Måndagen 16 november på Palladium, Malmö. Dörrar 18.00. På scen 19.00.

140 kr. 120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. 70 kr för studerande.

Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Samt biljetter i dörren konsertkvällen. Biljetter

Sylvie Courvoisier är en återkommande gäst i Malmö men nu kommer hon för första gången solo. Denna pianist, kompositör och improvisatör har gjort över 25 skivor i eget namn och spelat med namn som John Zorn, Mark Feldman, Ikue Mori, Tony Oxley, Tim Berne, Joey Baron, Joëlle Léandre och Lotte Anker. Hennes pianospel pendlar mellan det mystiskt vackra och det rakbladsvasst aggressiva, allt spelat med bländande teknik, uppfinningsrikedom och finess. Musikaliskt befinner sig Courvoisier i en dynamiskt rik mylla mellan konstmusik, jazz och stilistiskt obunden fri improvisation.

Med flygeln i centrum är namnet på en ny serie där vi presenterar spännande solopianister och möblerar så vi kommer nära musikern. Tanken är att flygeln, och pianisten, verkligen placeras i centrum med publiken runt sig. Det blir en mer intim konsert med möjlighet att uppleva koncentrationen hos pianisten, se händernas rörelse över tangenterna och nästintill känna vibrationerna i strängarna på flygeln!

www.sylviecourvoisier.com

Förköp: Kulturcentralen eller i dörren fr. 18.00.

I samarbete med Musik i Syd.