Jacob Dinesen – Dino With Strings

Onsdagen 4 november på Palladium, Malmö. Dörrar 18.00. På scen 19.00.

160 kr. 130 kr för Jazz i Malmös medlemmar. 80 kr för studerande.

Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Samt biljetter i dörren konsertkvällen. Biljetter

Jacob Dinesen är en just nu en av de hetaste danska saxofonisterna, en virtuos musiker med ett starkt känslomässigt uttryck i sitt spel. Han finns i nuet med fötterna djupt rotad i tenorsaxtraditionen, rör sig bekvämt i swing, bebop och har blicken riktad mot framtiden och modernare jazz. Han har spelat med många av världens finaste jazzmusiker, bl.a. Paul Motian, Kurt Rosenwinkel, Eddie Gomez och Steve Swallow.

Kvällens konsert innehåller musik från det kritikerrosade albumet Yasmine, tillägnat hans hustru, med en välklädd ensemble bestående av ett gäng danska jazzmusiker av högsta kvalité och en välklingande stråkkvartett.

Jakob Dinesen, saxofon • Magnus Hjort, piano och arrangör

Anders AC Christensen, bas • Jakob Høyer, trummor

Andrea Gyarfas, violin • Karen Johanne Petersen, violin

Sidsel Feher Most, viola • Samira Dayyani, Cello

www.jakobdinesen.com

Förköp: Kulturcentralen eller i dörren fr. 18.00.

I samarbete med Musik i Syd.