måndag 25 januari på Victoriateatern, Malmö. Dörrar 19.00. På scen 19.30.

170 kr. 120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. Priset inkluderar garderobsavgift.

Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Biljetter

Samt biljetter i dörren konsertkvällen.

På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen!

Robert Tjäderkvist Quartet

RTQ bjuder på yviga och egensinniga låtar. Energi och sväng är en viktig ingrediens i den tajta kvartettens repertoar och stilen har ett tydligt släktskap med modern jazz från den amerikanska scenen. Att det här sällskapet trivs ihop i detta musikaliska landskap, både hörs och syns. Debutplattan ”Perhaps tomorrw” har åtföljts av spelningar och RTQ är nu en sammansvetsad fyrklöver med ett personligt sound. Fullt ös utlovas när RTQ intar scenen.

 Piano, rhodes – Robert Tjäderkvist

Gitarr – Elias Källvik

Mattias Welin – Bas

Anders Vestergård – trummor

Music from scratch

Bandet Music from scratch, är en klassisk jazztrio, piano, bas och trummor. Men där slutar alla jämförelser. Här är inget förutbestämt. Allt är möjligt. Det improviserade är alltid närvarande.

Music from scratch består av Harald Svensson som är pianist, kompositör och jazzmusiker. Harald har sedan debuten i jazzgruppen EGBA och med trombonisten Eje Thelin i mitten av 70-talet etablerat sig som en av landets ledande improvisatörer på sitt instrument och var en av grundarna av kultbandet ENTRA. Han har spelat funk med Nils Landgren och reggae med Peps Blodsband, ackompanjerat körer, spelmän, vissångare och operasångare. 1998 korades han till Årets Jazzmusiker och 2012 var han hedersgäst vid Umeå Jazzfestival.

Nina de Heney, kontrabasist, uppväxt i Schweiz, kom till Sverige 1983 efter studier för Miroslav Vitous vid New England Conservatory i Boston, USA. Hon studerade vidare vid Musikhögskolan i Göteborg 1981-83 samt Diplomstudier 2004-06. Hon har gett ut tre soloalbum som prisats i såväl svensk som internationell press. 

2012 valdes hon till årets jazzmusiker vid utdelningen av Jazzkatten.

Anna Lund, trummor, har efter avslutade studier vid Musikhögskolan i Göteborg snabbt kommit att bli en flitigt efterfrågad musiker och som arbetar i ett flertal grupper Man kan bl a höra henne med Anna Högbergs Attack, Marilyn Mazur’s Shamania, Hannah Tolf, Anna Lundqvists Brass Magic och hennes egen grupp Hurrakel.

Harald Svensson – piano

Nina De Heney – Kontrabas

Anna Lund – trummor