Re:Bell & Television Pickup

Torsdag 4 februari på Victoriateatern, Malmö. Dörrar 19.00. På scen 19.30.

170 kr. 120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. Priset inkluderar garderobsavgift.

Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Biljetter

Samt biljetter i dörren konsertkvällen.

Re:Bell består av poeten Daniel Boyaciouglu, sångerskan Qarin Wikström och duon there are no more four seasons. Projektet och konserten siktar på att sätta en nationalskald från 1700-talet i ett nutida svensk perspektiv, där integration, genus, musikalisk form och laptop är några element som vidrörs.

Eller uttryckt på ett annat sätt: kvartetten tar avstamp i några av Fredman’s Epistlar och funderar på vilken relevans de kan tänkas ha för dagens Sverige.

Line-up:

Daniel Boyacioglu – lyrik

Qarin Wikström – sång, pedaler

George Kentros – violin

Mattias Peterson – laptop, effekter

Television Pickup är en android teaterorkester som spelar låtar från filmer du önskar att du hade sett: spöklika melodier insvepta i smuts, sönderslagna i bitar och serverade med ett strå. Hälften akustiskt och hälften elektroniskt.

Med bandets nya album Music for Runners tar Amsler och TV Pickup utomhusatmosfären från We Take The Bikes och drar sig tillbaka in i ett isolerat utrymme definierat av sparsmakade elektroniska lager, rörliga som molnformationer.  Det blir en kväll med ”nightmare cocktail lounge”, dystopian disco, en snurrig karneval från William Gobsons framtid. Om känlan i ”Music for Runners” går mot det robotaktiga, så är det robotar med känslor för kärlek och poesi, djupt inrotat i deras kretskort, som är på väg att blomma ut.

Katrine Amsler – klaviatur

Samuel Hällkvist – gitarr

Stephan Sieben – gitarr

Johannes Burström – bas, laptop

Knut Finsrud – trummor