Måndag 7 mars på Victoriateatern, Malmö. Dörrar 19.00. På scen 19.30.

170 kr. 120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. Priset inkluderar garderobsavgift.

Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Biljetter

Samt biljetter i dörren konsertkvällen.

På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen!

AERIALS – Lina Nyberg, David Stackenäs & Vindla String Quartet

Sångerskan och kompositören Lina Nyberg möter stråkkvartetten Vindla i ett spännande samarbete. Lina, som fick stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt för sin senaste skiva The Sirenades, släpper våren 2016 skivan Aerials, denna gång med stråkkvartett i fokus. Om Sirenades handlade om sirener och djupdykande i det undermedvetna, förflyttar sig Aerials till ett eteriskt fågelperspektiv. Musiken och klangerna för tankarna till Ravel och Debussy men naturligtvis också singer- songwritertraditionen inom jazzen, i vilken Lina har sina musikaliska rötter. Medverkar gör också gitarristen David Stackenäs, sedan många år medmusiker till Lina. Med sin unika klangvärld ger han en extra dimension till denna nyskrivna musik.

LINA NYBERG har under 25 års tid verkat som jazzsångerska och kompositör i Sverige men också turnerat mycket utomlands. Lina har gjort 16 skivor som solist/producent/arrangör; från debuten med duoskivan Close med Esbjörn Svensson, till den senaste skivan ”The Sirenades” med storbandsmusik specialkomponerad av Lina för Norrbotten Big Band. Skivan hyllades i prestigefulla Downbeat och utnämndes av såväl Sydsvenskan som Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter till årets jazzskiva 2014.

Tvära kast mellan genrer har blivit något av VINDLA STRING QUARTET:s signum. Med stor öppenhet och nyfikenhet tar sig Malmökvartetten an allt från klassiska stycken till pop-stråk och skapar en naturlig mix av gammalt och nytt. De har många hyllade samarbeten i bagaget.

DAVID STACKENÄS har de senaste 15 åren etablerat sig som en av de mest egensinniga och personliga gitarristerna i Sverige. Han använder gitarrens hela klangspektrum oavsett om han spelar akustisk gitarr eller elektrisk. David kombinerar på ett känsligt sätt tradition med experiment.