Onsdag 30 mars på Victoriateatern, Malmö. Dörrar 19.00. På scen 19.30.

Pris; 170 kr. 120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. Priset inkluderar garderobsavgift. 

OBS ”Gå 2 betala för en” gäller på denna konserten och endast vid förköp. Så passa på att bjud med en vän gratis, när du köpt din biljett.

Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Biljetter

Samt biljetter i dörren konsertkvällen.

På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen!

Østergaard Art Quartet

Michala Østergaard-Nielsens grupp Østergaard Art Quartet är ett samarbete mellan 3 länder och fyra unika musiker. Avantgardistisk konstmusik, kreativt lekfullt där improvisation står i centrum. Starka musiker med personliga uttryck som inte sparar på konstnärliga experiment. Michala Østergaard-Nielsen spelar i flera välrenommerade grupper så som Midaircondo, som gjort starkt avtryck när de spelat hos oss i Malmö tidigare.

Kasper Tranberg (DK): trumpet, kornett och flygelhorn, Per Jørgensen (NO): trumpet, röst och darabouka, Marc Ducret (FR): elektrisk och akustisk gitarr, Michala Østergaard-Nielsen (DK): trummor, slagverk. Förköp är bra och picknick gäller.

I oktober 2014 gjorde Østergaard Art Quartet en turné i Norden och genomförde uppskattade konserter på blandt annat Oslo Nasjonalscene, Umeå Jazzfestival och Koko JazzClub i Finland. I samband med detta spelade gruppen in sitt andra album som skall släppas i april 2016 på det svenska skivbolaget BoogiePost Recordings.

“Ett efterlängtat återbesök! Danska slagverkaren Michala Östergaard konstkvartett är en formidabel supergrupp. Som en frisk vind som syresätter jazzens blodomlopp och omprövar gamla sanningar. Formatet med två trumpeter, gitarr och slagverk öppnar för expressivt samspel. Upplagt för trollbindande story–telling.” (Umeå Jazzfestival, 2014)

Live-citat: “…paralleller till schamaner som spelar sig in i trance är inte alltför långsökta (…) man faktiskt inte hittar det här så alldeles självklart i Stockholm, Köpenhamn, eller Paris. Och knappt ens i New York eller Vancouver. Men du gör det i Alvesta.” (Magnus Nilsson, Smålandsposten, Sverige)