Medlemmarna i Shitney har tidigare arbetat tillsammans i en rad olika musikaliska konstellationer, som Pistol nr 9, Maria Faust Jazz Catastrophe och Television Pickup. I början av 2015 startades Shitney med målet att skapa ny och kompromisslös musik med en kontrasterande akustisk/elektrisk ljudbild. 

Här är tre kvinnor, som alla, på varsitt sätt befinner sig i utkanten av musikalisk normalitet. De är inte rädda för att gå vägar som kan göra ont på det ena eller andra sättet – både för lyssnaren och för musikerna. Musiken är tidvis oroväckande och ibland stor och symfonisk. De skapar en oförutsedd mix av konkret och abstrakt i användandet av beats, samplingar och syntetiska och akustiska ljud. Nyligen har användandet av svartvita visuals kommit med som en ny medspelare och ger ytterligare en kontrast till Shitney’s musikaliska universum. Till just denna kväll, på Malmö Live, vid kanalen, kl.21.oo-22.00 har Shutney bjudit in bassiten Tim Dahl att medverka. Han är mest känd som basisten i noise-rock bandet Child Abuse och Lydia Lunche’s Retrovirus. Tim har jobbat och spelat med storheter som Yusef Lateef, Arcie Shepp, Eugene Chadbourne, John Zorn, Tatsuya Yoshida och Marc Ribot för att nämna några …

Maria Faust,  estnisk kompositör och saxofonist – mest känd från hennes egna band Maria Faust Jazz Catastrophe och Maria Faust Sacrum Facere, vinnare av flera Danish Music Awards. Spelar i både mindre improvisationsensembler och som solo. Undersöker elektronik, båtmotorer, den mänskliga stämman och använder vatten som medmusikant. Medlem, och en av grundarna, av skivetiketten Barefoot Records.

Katrine Amsler, dansk kompositör och pianist – mest känd från hennes ständigt föränderliga och nyskapande Television Pickup. Jobbar också med improvisationsmusik i olika ensembler, som producent, med filmmusik, sound design och musik till dataspel. Medlem, och en av grundarna, av skivetiketten Boogiepost Recordings.

Qarin Wikström, svensk kompositör och vokalist – mest känd från hennes band Kostcirkeln, och som medlem i de kollektiva ensemblerna Sekten och Babkarej. Jobbar också som kompositör/artist till kontemporär dans, som soloartist under namnet Q, och i en rad mindre improvisationsensembler. Vinnare av flera Danish Music Awards och danska Statens Kunstfunds treåriga stipendie. Medlem av skivetiketten ILK.

 Maria Faust – saxofon, pedaler

Katrine Amsler – elektronik, keyboards

Qarin Wikström – röst, pedaler, keyboards

feat. Tim Dahl – bas