Joëlle Léandre, konsert och artist-talk 

Inter Arts Center, Bergsgatan 29, Malmö

Fredagen den 30:e september, 19:30

Inträde: 100kr, 80kr för Jazz i Malmös medlemmar

Biljetter via Kulturcentralen eller i entrén konsertkvällen. Förköp endast via Kulturcentralen Biljett

Ett samarbete med Jazz i Malmö och Frim/SYD

Joëlle Léandre – kontrabas, röst

Joëlle Léandre (1951) är en fransk kontrabasist, vokalist och kompositör som är aktiv inom modern konstmusik och fri Improvisation.

Joëlle Léandre rör sig både inom den noterade och den improviserade världen. John Cage och Luciano Berio har skrivit verk för henne och hon har spelat med Pierre Boulez’s Ensemble Intercontemporain. Listan på personer inom jazz och improvisationsmusik hon har samarbetet med är mycket lång: Derek Bailey, Fred Frith, Marilyn Crispell, Irène Schweizer, Steve Lacy med flera.

Hennes öppenhet och breda kompetens, virtuositet samt mod har gett henne en lång och fantastisk karriär som spänner över mer än vad de flesta skulle våga drömma om. Denna genreöverskridande kontrabasist är som ett livs levande forskningsprojekt i sig. Aldrig rädd att utmana och söka nya väger. Hon har tillsammans med William Parker, Barre Phillips och Peter Kowald skapat och utvecklat det moderna solokontrabasspelet inom genren fri improvisation.

 Joëlle kommer även att hålla ett Artist-talk med fokus på hennes karriär, basspel och förmåga att kryssa sig fram mellan genrerna. Och givetvis är det öppet för publiken att ställa frågor.