Tisdag 27 september på Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö.

Dörrar 19.00. På scen 19.30.

170 kr. 120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. Priset inkluderar garderobsavgift.

Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Biljetter

Samt biljetter i dörren konsertkvällen.

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@jazzimalmo.com

På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen!

Många minns nog Karin Krog för hennes samarbete med Bengt Hallberg, Red Michell och Nils Lindberg. Karin Krog är en av Norges främsta jazzvokalister som samtidigt hyser stort internationellt anseende. Hon är en skolad artist med enastående tonkontroll och musikförståelse. Repertoaren spänner från blues, originalkompositioner av nutida komponister och amerikanska standards till elektroniskt bearbetad vokalkonst.

Karin Krog är fortfarande mycket aktiv och har under det sista året släppt inte mindre än fyra skivor varav en i USA, Karin Krog ”Don’t Just Sing” an Anthology 1963-1999 på bolaget Light in the Attick. Hon driver även det egna skivbolaget Meantime records.
Karin Krog mottog 2007 Anders Jahres Kulturpris, som är Norges största kulturpris.

Här möter vi Karin tillsammans med tre av hennes fasta samarbetspartners, tre eminenta jazzmusiker. Staffan Willian-Olsson (git), Terje Gewelt (b) ochTom Olstad (tr).

Staffan William-Olsson kommer ursprungligen från Göteborg men flyttade till Oslo
1986. Han är mest känd från The Real Thing, men har spelat i en rad andra orkestrar bl. a. den isländska fusiongruppen Mezzoforte. Han har varit frontfigur i Sharp 9 och The Staffan William-Olsson Trio.

Terje Gewelt är utbildad vid Berklee College of Music i Boston, USA. Efter utbildningen spelade han bas i det amerikanske jazz/worldmusic-bandet Full Circle som gav ut två skivor på Columbia Records. Terje Gewelt har samarbetat och gjort inspelningar med Billy Cobham, Tommy Smith, Knut Riisnæs, Staffan W. Olsson och många andra erkända musiker. Terje har även gett ut en rad skivor i eget namn på Resonant Music.

Tom Olstad är utbildad vid Universitetet i Oslo och har spelat med många norska och internationella musiker som Art Farmar, Benny Bailey, James Moody och Eddie Harris. Han har i eget namn släppt skivan Changes for Mingus.

Pulsslagkonsert