Fredag 14 oktober på Malmö Live i Kuben, Dag Hammarskjölds torg 4

Dörrar 18.30. På scen 19.00.

200 kr, 150 kr för Jazz i Malmös medlemmar. 

Biljetter i dörren konsertkvällen eller via Kulturcentralen. Förköp rekomenderas Biljetter

Den tidigare trummisen i framgångsrika Esbjörn Svensson Trio (e.s.t.) Magnus Öström släppte den 1 april sitt tredje soloalbum ”Parachute och passar nu på att ge en konsert här i Malmö i höst. Under sin solokarriär har Magnus släppt två album i Europa och Japan där debuten ”Thread Of Life” blev nominerad till en Grammis och även gav honom Echo Jazz Award i Tyskland. Han har samarbetat med Pat Metheny som även spelade på debuten ”Thread Of Life”. Efter den uppskattade och välbesökta konserten sist i Malmö är vi otroligt glada att få välkomna Magnus Öström med band tillbaka till oss, denna gång i Kuben på Malmö Live. Kan inte bli bättre.

Med Magnus egna ord om Parachute; ”Meningen med Parachute är att det kvittar hur många smällar man går på eller om det känns som om ditt liv är i fritt fall så har musiken alltid fångat upp mig som en fallskärm. Albumet är en hyllning till all den positiva energin och styrkan som musik är.”

Magnus Öström – trummor

Andreas Hourdakis – gitarr

Thobias Gabrielson – bas

Daniel Karlsson – piano

”Foto: Emil Nils Nylander

Support för kvällen är pianisten och kompositören Maggi Olin. Mottagare av JAZZ I MALMÖS GULDNÅL 2016. Som vi också får höra med band på Malmö Live 29 november.