Måndag 5 december på Malmö Live i Kuben, Dag Hammarskjölds torg 4

Dörrar 18.30. På scen 19.00.

150 kr, 100 kr för Jazz i Malmös medlemmar. 

Biljetter: i entrén konsertkvällen eller förköp via Kulturcentralen. Biljetter

Almaz Yebio twist’n’shout bildades 1996, i år blir det 20 år sedan! Äntligen blir det en återförening. Nu med mer fokus på eget material, – vi skriver alla nytt till bandet och tar med oss de låtar som överlevt tidens tand sen sist. 

Efter några års intensivt arbete med gruppen fram till millenieskiftet, har alla fyra meriterade musiker gjort andra saker på olika håll.

-när vi startade provade vi material, både andras och eget, och utforskade sättningens möjligheter och begränsningar. Vi spelade en hel del konserter, och vår pulsslagturné våren 2000 tog oss till 16 städer runt om i landet. När vi sågs för ett par månader sen insåg vi att det var 20 år sen vi startade gruppen. Med så många erfarenheter rikare, i musiken och livet i övrigt, var det ingen tvekan; klart vi ska spela ihop/ Almaz.

Gruppen består av:

Karl-Martin Almqvist – träblås

Mattias Hjorth – kontrabas

Peter Nilsson – trummor

Almaz Yebio – sång

”Almaz Yebio mottog Jazz i Malmös hedersutmärkelse GULDNÅLEN, för 2013, med motiveringen; Med en röst som värmer, improviserar, svänger, leder, överraskar, utbildar och uttrycker har Almaz Yebio gjort våra musikupplevelser både rikare och mera generösa.

” – När gränsen mellan utövare och publik suddas ut blir konsten angelägen och levande. Detta bor i Twist’n’Shout/ Jacob Karlzon, pianist