8pressmaria-dag-test-3-best-so-far

Lisa Ullén solo och Maria Faust (EST) & Dag Magnus Narvesen (NO).

Torsdag 1 december på Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö.

Dörrar 19.00. På scen 19.30.

170 kr,  120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)

På denna konsert gäller gå 2 för 1, men endast vid förköp

Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen.  Samt biljetter i dörren konsertkvällen. Biljetter

På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen!

Lisa Ullén är en kompositör och pianist med en stark musikalisk vision. Gång på gång har Ullén visat upp en unik förmåga att sätta sitt eget avtryck på de olika projekt hon medverkat i. Hon leder sin egna free form kvartett och post-bob power house trion Jello samt ett långt samarbete med kontrabasisten Nina de Heney och koreanska cellisten Okkung Lee. Hennes senaste samarbete med indiepop sångerskan Miriam Wallentin och hennes egna soloalbum ”Catachresis” har en överraskande känsla av popmusik. Nerbrutna upprepande strukturer men som samtidigt kvarhåller en direkt enkelhet.

Sedan sent 90-tal har hon hängivit sig helt till improviserad musik i form av frijazz, avant garde och samtida klassisk och experimentell musik. Utöver internationella jobb, soloframträdanden och de egna konstellationerna så har Lisa också samarbetat med en lång rad kända svenska artister och dansare. Lisa är född i Soel, Korea, uppvuxen i norra Sverige och bosatt i Stockholm.

lisaullen.com

Maria Faust (EST) & Dag Magnus Narvesen (NO)

”The magic of simplicity, spontaneity and natural sounds.

Maria Faust är en estnisk saxofonist och kompositör boende i Köpenhamn. Hon är mest känd inom third stream jazz, modern big band, improviserad musik och andra alternativa stilar. Maria leder flera olika band såsom Maria Jazz Catastrophe, Maria Faust Sacrum Facere och Shitney, samtidigt som hon framträder solo och i mindre konstellationer. Maria vann två Danish Music Awards 2014 i kategorierna ”Jazz Composer of the Year” och ”Crossover Record of the Year”.

Hon är återkommande nominerad i Estonian Music Awards och fick 2016 utmärkelsen ”Jazz Artist of the Year”. Maria har även fått, som en av få jazzmusiker bl.a. Palle Mikkelborg and Niels-Henning Ørsted Pedersen, det prestigefyllda Niels Matthiasen Mindelegat (Memorial Grant) 2016,

Dag Magnus Narvesen är en norsk slagverkare som specialiserat sig på improvisation och progressiv jazz. Även om han har flugit lite under den skandinaviska jazzscenens radar så har han en imponerande lista med musiker som han samarbetar med såsom den progressiva jazzgiganten Alexander von Schlippenbach, Marilyn Crispell, Fredrik Ljungkvist, Håvard Wiik, Axel Dörner, Tobias Delius för att nämna några. Navresen skapar musik både som improvisatör och kompositör och är djupt rotad i 60-talets progressiva jazz och är till stor del influerad av den samtida musiken från 1900-talets början upp till idag.

Han leder själv ett flertal ensembler såsom hans oktett DAMANA, hans kvintett Dag Magnus Narvesen Kvintett, Fluxed Markings och är sedan länge en medlem i Kitchen Orchestra collective i Stavanger, Norge.

 mariafaust.com

dagmagnus.com