atomic-oct-2014

Atomic + Eka Trio

Söndagen 19 februari på Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö. Dörrar 19.00. På scen 19.30.

220 kr, 140 kr för Jazz i Malmös medlemmar. (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift) Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Samt biljetter i dörren konsertkvällen. Biljett

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Kulturcentralen eller via info@jazzimalmo.com

På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen!

Atomic, en av Skandinaviens mest originella jazzgrupper, som är lika inspirerade av amerikanska jazztraditioner som europeisk free form jazz. ”Traditionell amerikansk jazz som grund – därefter är det gränslöst”

Håvard Wiik och Fredrik Ljungkvists kompositioner är typiska “Atomic”; eftertänksamt konstruerade melodier som varvas med explosiva passager i form av snabba och oväntade förändringar.

Atomic gör ingen hemlighet av deras beundran för amerikanska jazzmusiker som Duke Ellington, Archie Shepp, Charles Mingus och George Russell. Men kärleken till europeisk jazz och improviserad musik är minst lika stor och blandas in i musiken. De betraktar den amerikanska och europeiska jazztraditionen som en inspirationskälla snarare än en begränsning. Som en språngbräda för att staka ut sin egen riktning och position inom jazzen. 

Atomic turnerar intensivt sedan starten år 2000 och har släppt flera hyllade album.

“Atomic continues to mine its unique meeting place of American-centric free jazz, Scandinavian melodies and a personal approach to composition-cued spontaneity.”
John Kelman All About Jazz

Svensk-norska supergruppen Atomic är:

Fredrik Ljungkvist – tenor och barytonsaxofon, klarinett

Magnus Broo – trumpet

Håvard Wiik – piano

Ingebrigt Haker Flaten – bas

Hans Hulbækmo – trummor

eka-trio-1

Eka Trio är en Svensk/Norsk/Finsk jazzgrupp, baserad i Malmö. De bildades hösten 2015 och kände direkt att det fanns en väldigt spännande kemi i samspelet, en kemi de inte kan vänta på att få dela med sig av. 

Med musikalisk nyfikenhet och en melankolisk ton tar sig denna trio an varandras originalkompositioner. 

I sina försök att gestalta teman som hösten, snösmältning och entomofobi vill de bjuda på en musikalisk utflykt kantad av värme, vemod och lyhört samspel. 

Eka Trio är:

Tomas Hörnberg – Gitarr

Anne Marte Eggen – Bas

Pontus Häggblom – Trummor