dubbelduon-sisters-of-invention-agan-brostro%cc%88m

Dubbelduon Sisters of Invention & Agan / Broström

”Unikt grupp-sound med dynamiska musiker.”

Tisdag 14 februari på Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö. Dörrar 19.00. På scen 19.30.

170 kr, 120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. (i biljettpriset ingår garderobsavgift) Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Biljetter i dörren konsertkvällen. Biljett

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Kulturcentralen.

På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen!

Dubbelduon Sisters of Invention & Agan / Broström är ett möte mellan två spännande duos likväl fyra dynamiska musiker. Musiken, två ljudande poler som spelar med och mot varandra, förstärker varandras toppar och skapar kontraster.

Under hösten 2016 har ny musik komponerats av alla fyra medlemmar samt repats in och ett unikt grupp-sound har uppstått.

Bakom gruppnamnet finns fyra starka och egna musiker.

Malin Almgren är en mångsidig musiker baserad i Göteborg, hon tar sig an diverse olika genres men har alltid förmågan att låta som sig själv. Hon lägger stor vikt vid sväng och dynamik, både som trummis och kompositör.

Karolina Almgren är saxofonist, sångerska och basist och bor i Malmö men är även aktiv i Göteborg. Hon driver många olika projekt där hon rör sig mellan olika genrer och instrument alltid med en stor personlig prägel och självklarhet. Tillsammans förenas systrarna i projektet Sisters of Invention, en uppfinningsrik och nyskapande duo med många utmärkelser och häftiga samarbeten i bagaget.

Håkan Broström är ett av Sveriges toppnamn inom jazzen. Via Norrbotten Big Band, Svenska Radio Jazz Orchestra och bandet Sixtus har han spelat med en mängd legender. Han leder själv de Stockholms-baserade storbandet New Places Orchestra.

Mai Agan är en basist med rötter i Estland. Hon turnerar i Sverige såväl som i Europa med världsartister samt med sin egen grupp Mai Group som nyligen släppte skivan: You. Agan / Broström är en relativt ny duo som spelar kompositioner skrivna av Håkan Broström och Mai Agan. I deras musik möts två genrer, två generationer och två nationer, men tillsammans låter de som en. Vackra melodier, äventyrliga harmonier, groovy basgångar och Broströms världsklassiga spel.

Malin Almgren: trummor

Karolina Almgren: saxofon & sång

Håkan Broström: saxofon

Mai Agan: bas

Fotograf: Leif Johansson