foto_julia_marie_naglestad_hmt_2016_548

Dubbelkonsertafton med CB3 & HM3

Torsdag 20 april på Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö. Dörrar 19.00. På scen 19.30.

170 kr, 120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. (i biljettpriset ingår garderobsavgift) Förköpsbiljetter endast via Kulturcentralen. Biljetter i dörren konsertkvällen. För rullstolsanpassade biljetter och info, boka via Kulturcentralen. Biljett 

CB3 eller Charlotta Burnin’ Trio är en instrumental progressiv rock trio med en psykadelisk vibe från 70-talet. Passionen för improvisation blandas med rockmusik som Led Zeppelin, King Crimson & Pink Floyd. Med deras kosmiska jams, riffiga låtar och episka ljudlandskap har de fångat lyssnare både från jazzklubbar, rock och psychfestivaler sedan 2013.

Charlotta Andersson – Elgitarr & Komposition, Jonas Nilsson – Kontrabas, Natanael Salomonsson – Trummor

2017 släpper de ”Adventures”, tre musikvidoes och ny skiva. Ett konstnärligt samarbetsprojekt mellan CB3 och Liv Vesterskov (filmning/redigering), Björn Lindberg (inspelning, mix och master). Detta firas självklart på Viktoriateatern tillsammans med Jazz i Malmö och Hedvig Mollestad Trio.

Hedvig Mollestad Trio

Explosiv och tajt powertrio!

Med tre album på mindre än fem år, har denna explosiva trio tagit gigantiska kliv och lockat till sig lyssnare med både jazz och rockbakgrund, så som Chefredaktören på Rolling Stone, David Fricke, och veteranförfattaren Richard Williams, som startade sin rapport från Berlin Jazz Festival med ”a late-night gig last week persuaded me that Hedvig Mollestad Trio have found a way to make headbanging feel good”.

Hedvig Mollestad – gitarr, Ellen Brekken – bas, Ivar Loe Bjørnstad – trummor

I början av juni 2016 släppte trion två album: ”Black Stabat Mater”, ett studioalbum inspelat 2016, och ”Evil in Oslo” ett dubbel livealbum från två konserter 2015. Deras nya album innehåller tillräckligt med tunga riff för att tillfredsställa även de mest kräsna headbangers, men de styr också ut i mer fria och öppna landskap där Mollestad i större utsträckning än tidigare, tar plats och visar upp den eminenta solist hon utvecklats till.

Hedvig mottog ”The young jazz talent of the year” 2009 i Norge.