Elin Larsson Group

Hennes expressivt kraftfulla, likväl vackert sköra saxofonspel tycks ej lämna någon oberörd.

Söndag 2 april på Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö. Dörrar 19.00. På scen 19.30.

170 kr. 120 kr för Jazz i Malmös medlemmar. (i biljettpriset ingår garderobsavgift) Förköpsbiljetter via Kulturcentralen. Biljetter i dörren konsertkvällen. Biljett För boknig/info gällande rullstolsanpassade platser via Kulturcentralen. På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen!

Saxofonisten Elin Larsson har i media kallats ”fenomen”. Med sitt Elin Larsson Group har hon skaffat sig en given plats på den svenska jazzscenen.

Elin Larsson – saxofoner/komposition

Kristian Persson – trombon

Henrik Hallberg – gitarrer

Niklas Wennström – bas

Johan Käck – trummor

Sedan braksuccén med debutalbumet ”Live And Alive” (2009) har lovord och utmärkelser haglat. Larsson belönades år 2010 med SR P2:s prestigefyllda utmärkelse Jazzkatten i kategorin Årets Nykomling, för att året därefter tillsammans med Elin Larsson Group kamma hem priset i kategorin Årets Grupp.

Uppföljaren ”Let You In” (2011) blev även den en stor framgång som rosades av press såvälsom publik. ELG uppmärksammades för sitt säregna gruppsound och Larsson för sina historieberättande kompositioner.

”Growing Up” (2013) ansågs som ett mer allvarligt och moget album och befäste ELG:s status på den svenska jazzscenen. Samtidigt som skivan släpptes sändes SVT-dokumentären ”Elin Larsson Group live på Falu Jazzklubb” och bandets skara av fans växte kraftigt. I april 2013 var Elin den yngsta att någonsin tilldelas det högt ansedda Lars Gullin-priset. ELG har spelat på jazz- och kulturfestivaler runt om i Sverige och även gjort bejublade konserter på klubbar och festivaler i Norge, Storbritannien, Tyskland och Italien.

Till Victoriateatern kommer ELG med nytt material och en stor längtan efter att återse Malmöpubliken.

Press:

”FENOMEN” /Ingrid Strömdahl, Svenska Dagbladet

”Tveklöst är ELG en av landets intressantaste grupper just nu.” /Göran Olson, DIG

”Hon fortsätter att blåsa så många och olika toner ur sina saxofoner att man undrar var i hela världen de kommer ifrån, var förvarar och hämtar hon alla sina toner?” /Bengt Eriksson, Lira