meldies

”Som ett andlöst möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam”.

Lördagen 22 april på Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö. Dörrar 19.00. På scen 19.30.

170 kr, 120 kr för Jazz i Malmö/Mix Musiks medlemmar. (i biljettpriset ingår garderobsavgift) Förköpsbiljetter via Kulturcentralen. Biljetter i dörren konsertkvällen. Studerande 80 kr. Biljetter

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Kulturcentralen eller via info@jazzimalmo.com

På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen! 

Melodic Melange album från 2014 har fått ett varmt mottagande i pressen. Danska slagverkaren Lisbeth Diers spelar på en mängd slagverksinstrument från olika delar av världen. Hennes mångfacetterade och intuitiva spel ger ytterligare en dimension åt gruppens täta och kammarmusikaliska teman och improvisationer.

Melodic Melange är: 

Anders Hagberg – flöjter, sopransax, fx

Johannes Lundberg – kontrabas, röst, fx

Lisbeth Diers – udu, golvpuka, bells/chimes, cymbals, kalimba, gong mm

Ahmad al Khatib –  oud

Anders Hagberg har turnerat över hela världen med grupper som Yggdrasil, Mynta och egna band, samt med musiker som Marilyn Mazur mfl. Hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Japan, Brasilien, Västafrika, USA. Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och gjort många album i eget namn som fått grammis-nomineringar och priser.

Ahmad Al-Khatib är skolad i den klassiska arabiska musiken, maqam. Han är en eftertraktad musiker och pedagog och turnerar över stora delar av världen, speciellt i Frankrike och Mellan Östern.

Johannes Lundberg är en efterfrågad musiker, producent och ljudtekniker som jobbat med bl.a. Billy Cobham och flera ECM-produktioner. Turnerar nu internationellt med kammarensemblen Barocksolisterne från Norge.

Lisbeth Diers har under många år funnits med bland de stora namnen på den europeiska jazzscenen. Hon har spelat med Django Bates, Steve Swallow, Bobo Stenson, Lena Willemark m.fl. Hon har gjort flera egna skivor och produktioner, det senaste ett verk för Göteborgs kammarkör och instrumentalister. Hon turnerar nu mycket med Marilyn Mazurs Shamania.

”Fascinerande klanger…lysande musiker…”
(LIRA).

Melodic Melange presenteras av Jazz i Malmö och Mix Musik.

ميلوديك ميلانج:

لقاء يحبس الأنفاس بين الجاز الشمالي والمقام العربي.

Södra Förstadsgatan 18, Malmöالعنوان:

تفتح لأبواب الساعة 19:00

يبدأ العرض الساعة 19:30

أنديرس هاربيرغ ،الذي عرف من خلال فرقتي مينتا و يغدراسيل، مع عازف العود المبدع أحمد الخطيب قاموا بانشاء مشهد صوتي -مزيج ألحان (ميلوديك ميلانج). أتم أحمد الخطيب دراسة المقامات في الموسيقى العربية الكلاسيكية. باحساس كبير بين تشيللو يوهانيس لوندبيرغ وألات الايقاع لليزابيث دايرز تنشأ قاعدة قوية تعزز الوحدة الموسيقية. تعالوا وشاركوا هذه الرحلة الموسيقية المليئة بالمشاعر.

المزيج الموسيقي (ميلوديك ميلانج) مؤلف من:

أندرس هاغبيرغ: فلوت، سوبرانو ساكس، مؤثرات.

يوهانيس لوندبيرغ: تشيللو غناء، مؤثرات.

ليزابيث دايرز: ايقاع.

أحمد الخطيب : عود.