MAGMA – the reset tour lördag 28 oktober på Kulturbolaget, Bergsgatan 18. Kl. 20-23.00

Pris 425 kr Biljetter via Biljettforum.

Nu har vi släppt upp ett rejält gäng, men begränsat antal biljetter, för Jazz i Malmös medlemmar samt för studenter för endast 345 kr via Kulturcentralen. Du måste visa upp medlemskort eller studentleg tillsammans med biljetten i entrén för att få denna rabatt. Biljett/JiM/student

Efter Magmas första Sverigekonsert 2015 skrev Gaffa ”Orkestern är generös och bjuder på så mycket som fyra låtar (på drygt två timmar), och publikens jubel visar ingenting annat än att detta kan vara en av de mest uppskattade bokningarna och spelningarna i Helsingborg någonsin”. Det är med en oerhörd stolthet och glädje som vi välkomnar det inflytelserika franska kultbandet Magma till Sverige på nytt för ett KB-besök den 28 oktober, som en del av ”The Reset Tour”.

För dig som undrar grundades Magma i Paris 1969, då trummisen Christian Vander satte ihop kollektivet med syfte att föra den avlidne John Coltranes kreativa anda vidare. Sedan dess har bandet skapat musik som mestadels bygger på en mycket ambitiös konceptuell mytologi med en sci-fi-liknande historia om ett folk som lämnar jorden för planeten Kobaïa i centrum. Därför kan vi förvänta oss ett fåtal, men lååååånga episka sviter i Malmö.

Texterna framförs till allra största delen på Kobaïan – ett fiktivt, fonetiskt språk som inte alltid kan översättas. Musiken baseras på Christian Vanders energiska och innovativa jazztrumspel, Philippe Bussonets drivande fuzzbas och Carl Orff-liknande operatiska körarrangemang från Stella Vander, Isabelle Feuillebois och Hervé Aknin. De repetitiva och hypnotiska riffen accentueras och utvecklas, bland annat genom vibrafonisten Benoît Alziary, gitarristen Rudy Blas och elpianisten Jérôme Martineau. Sammantaget ger MAGMA en helt unik liveupplevelse som kanske aldrig kommer att ske på svensk mark igen.

Konserten är ett Progressive Circus-evenemang som samarrangeras väldigt stolt av Jazz i Malmö och Kulturpunkten.

18274831_1109494189182895_1000021277518619160_n