► Palladium, Södergatan 15, Malmö
►Onsdag 10 november. Insläpp från kl 19.00, på scen kl 20.00.
►Biljettpris: 250 kr, Jazz i Malmös medlemmar: 220 kr, student 120 kr. Biljett
► Biljetter via förköp online eller i butiken. Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-103020

Jazzkvartetten Karin Hammar Fab 4 bildades 2014 och leds av trombonisten och kompositören Karin Hammar. Fab 4 turnerar regelbundet i Sverige och internationellt och har tidigare släppt två album där det ovanliga kvartettformatet trombon, gitarr, bas och trummor utforskats. De hyllas bland annat av det prestigefyllda jazzmagasinet Down Beat och låten ”Uphill” har blivit en internationell hit med över sex miljoner strömningar på Spotify.

Under hösten 2020 kom det tredje albumet, ”Strings Attached”, där Karin Hammar skapat musik för den unika sättningen jazzkvartett, stråkkvartett och munspelssolist. En idé som föddes när Karin spelade med munspelsvirtuosen Olivier Ker Ourio, en av Frankrikes mest eftertraktade jazzsolister och bandledare. Av den internationella jazzpressen anses han vara den belgiska jazzgiganten Toots Thielemans efterträdare.

The Fab Stringz är en stråkkvartett formad exklusivt för detta projekt och består av toppskiktet av Sveriges stråkmusiker. De syns i de stora symfoniorkestrarna, på våra teatrar samt bakom svenska folkkära artister som Orup och Skifs.

Medverkande:
Karin Hammar – trombon/komp
Andreas Hourdakis – gitarr
Niklas Fernqvist – bas
Fredrik Rundqvist – trummor
Olivier Ker Ourio – munspel
Hanna Helgegren – violin 1
Karin Liljenberg – violin 2
Jill Johansson – viola
Anna Wallgren – cello

 

I ett samarbete med Musik i Syd.

Till denna konsert säljs högst 100 biljetter.
För att kunna säkerställa avstånd mellan sällskap, säljs platser om två och två eller en och en. Om restriktionerna lättas upp ytterligare innan konserttillfället, kommer vi att anpassa biljettantalet efter detta.

Inför besöket, info och om tillgänglighet