Jazz i Johannes! Onsdag 9 februari i S:t Johannes kyrka, Rådmansgatan 20. Portar från 18.30. På scen 19.00. Konserten är 50 + minuter utan paus. Fri entré. Konserten presenteras i samarbete med S:t Johannes kyrka.

Vi har äran att välkomna Amanda Sedgwick (SE) – saxofon & Dwayne Clemons (US/SE) – trumpet till Malmö och S:t Johannes kyrka. Vi kommer bjudas in till ett spännande musikaliskt möte med den Malmöbaserade, högt anlitade och skickliga pianisten Sven Erik Lundeqvist (SE) – piano, den unga basvirtuosen som redan är ett efterfrågat namn på den danska jazzscenen Rune Fog-Nielsen (DK) och den mångsidiga jazztrummisen med hyllat sväng Jacob Melchior (DK).

Saxofonisten Amanda Sedgwick har under tjugo års tid arbetat som musiker, kompositör och som bandledare för sina egna grupper både bl.a i Sverige, Holland och USA. Hon har släppt uppmärksammade skivor i eget namn, mottagit ett flertal priser, stipendier och genom åren spelat med en rad meriterade musiker, som Rolf Ericson, Freddie Redd, Walter Booker, Leroy Williams, Deborah Brown, Hotep Galeta, Jimmy Wormworth. Amanda har bl.a framträtt med Sveriges Radios jazzgrupp, Radiojazzgruppen, The Blue House Jazz Orchestra och tillsammans med den brittiska sångaren Georgie Fame som hon också turnerat med. (Fame som bl.a arbetar med Alan Price, Van Morrison och Bill Wyman.)
 
Amanda har undervisat vid Morehouse College i Atlanta, Georgia och undervisar för närvarande vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där hon sedan förra året studerar för en masterexamen i komposition.
 
Dwayne Clemons är en amerikans jazzmusiker, som vid åtta års ålder började spela trumpet med förebilder bland andra Dizzy Gillespie och Red Garland. Född i Los Angeles 1963, uppväxt i Dallas, Texas och som flyttade till New York 1985 där han under många år verkade som musiker på jazzklubbar och spelade med musiker som Josh Benko, Sacha Perry och Charles Davis m.fl.
Tillsammans med Amanda Sedgwick har han tidigare turnerat tillsammans med den framlidne amerikanska pianisten Freddie Redd. Dwayne spelar bl.a med i Amanda Sedgwick sextett ”Bird’s Nest” som turnerar flitigt runt om i Sverige och samarbetar också mycket med den danska basisten Ida Hvid.
S:t Johannes kyrka är rullstolsanpassad.