► Inkonst

► Tisdag 20 november, insläpp kl 19, på scen kl 19.30

► Pris: 150:-, medl. Jazz i Malmö: 100:-, Student: 70:-.

► Biljetter säljs i entrén konsertkvällen eller förköp via Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-103020 Biljetter

Denna kvartett är sprungen ur ett 5-årigt samarbete mellan musikerna Jesper Nordberg och Lelo Nika Jr. De båda har delat sina kunskaper och musiktraditioner med varandra och smält ihop sina olikheter till en egen stil: en blandning av jazz, romsk Balkan-musik, svensk folklore och vadhelst som dyker upp i stunden.
Tillsammans med svenska pianisten Fanny Gunnarsson och Berlin-trummisen Halym Kim gör de ett projekt med särskilt fokus på den romska sångskatten. Serbisk-romska vokalisten Marija Novak (boende i Österrike) står för sången och gör det med briljans. Hon är känd i både Serbien och den serbiska diasporan för sin klara stämma och djupa kännedom om den romska sångtraditionen, och framträder ofta i serbisk TV med både moderna och traditionella kompositioner.

Konserten består av ett set á cirka 40 min med romska sånger och ett instrumentalt set á 30 min med Nikas och Nordbergs egna kompositioner, samt deras arrangemang på allt från Piazzolla och Olle Adolphson till jazzstandards.

Inför just denna konsert kommer Zoltan Csörsz ersätta Halym Kim. Csörsz är en av Sveriges vassaste trumslagare och har spelat med inga mindre än Quincy Jones, Clark Terry, Randy Brecker, Kenny Washington, Jesper Thilo, Jan Lundgren, Lill-Babs, Svante Thuresson mf.l. Med en särskild känslighet för och stor erfarenhet av romsk folkmusik är han minst sagt kvalificerad också för detta uppdrag.