► Palladium
► Tisdag 26 november Dörrar kl 18, på scen kl 19.00
► Pris:220 kr, Medl.Jazz i Malmö 180 kr, Student: 120 kr
► Biljetter säljs via: Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-103020 Samt i entrén konsertkvällen Biljetter »

Jacob Karlzon är otvetydigt en av de allra främsta jazzpianisterna och kompositörerna i Europa. Han rör sig enkelt och smakfullt mellan jazzens öppenhet, nyfikenhet och energi, och popens musikaliska kraft och tillgänglighet och lyckas kombinera dessa båda världar.

På kommande albumet Open Waters, som föregicks av en lång reflektion och är inspelat i januari i år, med Morten Ramsbøl, bas, och Rasmus Kihlberg, trummor, skapar han musik för den inre filmen i sitt huvud.

En av låtarna på albumet, Note to Self, sammanfattar hela hans sätt att arbeta intuitivt genom att bara låta saker och ting hända. ”Sången är en notering till mig själv, skriven på 20 minuter”, förklarar Jacob själv. Det är en kontemplation av hans egna undermedvetna, av melodin som driver hans tankar och känslor vid pianot i just det ögonblicket.

Stilistiskt och musikaliskt är Jacob Karlzon en van resenär. Han kommer från en klassisk bakgrund men har delat scen med de stora namnen inom jazzen som Kenny Wheeler, Norma Winstone, Billy Cobham mfl.

Med sitt album More, 2012, gick han på plundringståg i heavy-metalvärlden och på sitt senaste album Now lät han elektroniska instrument sätta pulsen. Inte konstigt att han föredrar att kalla sig själv för en alternativ musiker.

Låt Jacob Karlzon förse dig med manuset till din inre film och följ med på en mycket överraskande resa.

Jacob Karlzon – piano, keyboards
Morten Ramsbøl – bas
Rasmus Kihlberg – trummor

Konserten genomförs i ett samarbete med Musik i Syd.
Foto: Christoph Bombart