► Palladium. Presenteras i ett samarbete tillsammans med Musik i Syd och Mix Musik.

► lördag 30 mars, på scen 19.00, insläpp foajén/baren 18.00

► Pris: 295 kr medl. Jazz i Malmö/Mix Musik: 260 kr, Student: 240 kr

► Förköp via Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-103020 Biljetter säljs även i entrén konsertkvällen

Jazz, Folkmusik, traditionella och nya toner i en härligt svängig mix.

-Jag blir uppiggad och glad när jag möter något som är annorlunda. Inte minst i musikens värld. Därför fick detta nya projekt heta XenoMania! förklarar Ale Möller. Lusten till det främmande.
Ale Möllers musik blir aldrig mainstream. Han lyckas kombinera det traditionella med nya ögon och öron på det musikaliska innehållet. Nu kommer han till Palladium för en helkväll med musikaliteter, spelglädje och många känslor. XenoMania, som fått ge namn åt hela konserten, är komponerad för ett spektakulärt niomannaband, med bl.a. dubbla slagverk och många blåsare, som ger uttryck för Ales fascination över melodiernas rytmiska kraft.

– Det blir fräscht som ett porlande vattenfall och originaliteten i sättningen gör att musiken blir som ett enda stort fyrverkeri av toner och rytmer

Ale Möller började som jazztrumpetare en gång, men är nog mest känd som folkmusiker för de flesta. Han har medverkat i otaliga konstellationer, egna eller andras, och medverkat på över hundra inspelningar. Att räkna upp alla instrument han spelar (ofta flera på samma konsert) blir nästintill en egen novell! Uppdraget, att komponera ett helt nytt verk, kom från Sveriges Radio inför förra sommarens Urkultfestival. Här finns det som är signifikant för Ales stora konstnärskap, lusten till det främmande. Universella musikaliska tankar som har lett till att han är en av våra stora.

– Jag måste erkänna att jag länge gått och suktat efter just ett sådant här uppdrag. Det har nämligen samlat sig en massa svängigt mustig musik i huvudet. Musik inspirerad av det jag mött på resor i andra kulturer och i möten med olika musikanter. Så jag blev väldans glad när jag fick frågan. Nu fick den musiken komma ut! säger Ale.

Medverkande: Ale Möller (div instrument)
Jonas Knutsson (saxar)
Per Texas Johansson (klarinetter)
Johan Graden (piano/keyboard)
Kerstin Ripa (horn)
Erik Rydvall (nyckelharpa)
Felicia Westberg (bas)
Liliana Zavala (percussion)
Robin Cochrane (percussion)