Miriam Aïda – One
Torsdag 12 maj kl 19.00 (dörrar från 18.00). Palladium
BiljetterEntré: 240 kr, Student: 150 kr, Medlem Jazz i Malmö: 200 kr, Medlem Mix Musik: 200 kr, Pensionär : 200 kr
I ”One” bjuder Miriam Aïda på en rytmfest som kryssar från den amerikanska kusten genom Karibiska havet ner till Brasiliens vackra stränder. Miriam och hennes musiker har samlat musik av favoritartister och kompositörer från olika genrer, platser och på olika språk som exempelvis amerikanska, spanska, portugisiska och jamaicansk kreol. Den röda tråden är afro-musikens olika vägar och uttryck på sin färd i världen.
Den kritikerhyllade sångerskan Miriam Aïda har alltid siktet på att skapa gemenskap med sin publik. Flera av hennes album har nominerats till Grammis, Manifestpriset och på Folk- och Världsmusikgalan. Hon har även deltagit i många folkkära program på TV som ”Allsång på Skansen” och SVTs Luciafirande för att nämna några.
Med sitt nya projekt ”One” tar hon ett helhetsgrepp om den afrikanska musikens resa till kontinenterna västerut. Musiktraditioner som satt så djupt i de slavar som skeppades över Atlanten att de är levande än i dag. Med pulserande slagverk i centrum tar Miriam Aïda och hennes musiker oss med på en svindlande resa genom både tid och rum.
Mix Musik, Musik i Syd, Jazz i Malmö
På scen
Miriam Aïda: sång
Mats Andersson: gitarrer
Johan Olsson: dragspel & klaviatur
Simon Peterson: bas
Finn Björnulfson: slagverk
Ola Bothzén: slagverk
Tillgänglighet i lokalen
Palladium har rullstolsplatser och hörslinga. För mer detaljer läs på Palladiums hemsida.

Konserten är i ett samarbete med Jazz i Malmö, Mix Musik, Palladium och Musik i Syd.
Bild: David Pahmp